Er is geen kinderwoorddienst in de St. Jozefkerk zolang er maar 30 personen in de kerk aanwezig mogen zijn.

Voor wie?
Voor alle kinderen van 3  - 12 jaar

 

Wanneer en waar:
Iedere 1e en 3e zondag van de maand om 9.30 uur is tijdens de
Eucharistieviering in de St. Jozefkerk.
(zie ook rooster weekendvieringen)

Waarom Kinderwoorddienst
Een kinderwoorddienst biedt de mogelijkheid om aan kinderen het evangelie te verkondigen op hun niveau. Kinderwoorddienst is niet in de eerste plaats catechese maar vooral liturgie vieren. Het vindt plaats tijdens de liturgie  van het Woord van de Eucharistieviering.

De bedoeling is dat de kinderen na het openingsgebed (voordat de lezing uit de Schrift begint) uitgenodigd worden om samen naar een aparte ruimte te gaan. Tijdens de kinderwoorddienst wordt er vooral aandacht besteed aan het evangelie van die zondag. Er kan daarna ook tijd genomen worden voor een verwerking in de vorm van een gesprek, een quiz, een knutselwerkje of een puzzelblad. Kinderwoorddienst is een hulpmiddel om meer gezinnen met kinderen bij de zondagse Eucharistievieringen te betrekken.
Als de voorbeden beginnen komen de kinderen weer terug in de kerk.

Contactpersoon / info
Wilt u meer weten kom gerust eens langs of mail naar Louise Meulenbroek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilt u digitaal op de hoogte worden gehouden mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Info kinderwoorddiensten: klik deze link aan