Het Twentse Kapelletjespad is ruim 700 km lang geworden, verdeeld over 50 etappes, te beginnen in Borne. De eerste 39 daarvan, van Noord- tot Zuidoost-Twente, waaronder een route van Boekelo naar Haaksbergen en 3rondwandelingen vanuit Haaksbergen zijn al te downloaden op www.naberpaden.nl [1].

Aanbieding Twentse kruistochtenBij elke etappe heb ik een aantal foto’s geplaatst.
De routes zijn tezamen als langeafstandswandeling te lopen of apart als dagwandeling, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De routebeschrijvingen en GPS-tracks zijn gratis te downloaden.

Met een jaarabonnement op www.wandelzoekpagina.nl [2] à € 12,50 kunnen alle wandelkaarten op die site (ruim 1000 stuks, inclusief die van het Kapelletjespad) gratis gedownload worden.

Aangezien 700 km te lang is voor een wandelgids, heb ik 12 rondwandelingen van 16,5 tot 20,5 km gemaakt. De routes (onder meer Haaksbergen-Buurserzand, Enschede-Lonneker, Oldenzaal-De Lutte en Losser-Overdinkel) voeren langs in totaal 83 kapellen en 30 (land)kruisen.

De gids ‘Twentse Kruistochten’ wordt uitgegeven door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en op 13 mei gepresenteerd. De gids is alvast een beetje in te zien op www.gegarandeerdonregelmatig.nl [3]. T/m 13 mei 2015 is deze op die website te bestellen voor € 10,-- in plaats van € 14,95.

Met vriendelijke groet,
Marycke NaberLinks:
------
[1] http://www.naberpaden.nl
[2] http://www.wandelzoekpagina.nl
[3] http://www.gegarandeerdonregelmatig.nl/