Er zijn in onze parochie een aantal mensen, voor wie het onmogelijk is de kerk nog te bezoeken, terwijl zij nog wel graag deel uitmaken van de parochie.

Voor het volgen van een kerkdienst, bieden radio en T.V. goede mogelijkheden. Ook gestreamde vieringen bieden mogelijkheden. Maar, ter communie gaan, is er dan niet bij.

De werkgroep ‘communie thuis‘ en ‘verlies verwerken nabestaanden’ heeft zich gebogen over dit probleem.

Na een gedegen voorbereiding brengen de leden van de werkgroep nu de communie thuis bij parochianen die daar behoefte aan hebben.

Eerst maakt een lid van de werkgroep kennis met de parochiaan. Daarna wordt er een afspraak gemaakt, wanneer de communie gebracht wordt.

Dit bezoek begint meestal met een praatje. Dat kan over simpele, alledaagse dingen gaan. Maar als vertrouwen gegroeid is, kan er ook een diepergaand gesprek plaatsvinden. Dan kan het gaan over eenzaamheid, geloof, leven en sterven. Leidraad is steeds de behoefte van de parochiaan. 

Het uitreiken van de communie wordt omgeven door gebed en stilte.

Tot slot wordt er een afspraak gemaakt voor een volgende keer.

Als u niet naar de kerk kunt komen en graag de communie thuis wilt ontvangen, (of u kent iemand voor wie dat geldt) laat het ons dan weten.

Wij zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 053 4340559. (U mag ook iemand van ons gewoon  aanspreken.) Wij nemen dan contact met u op.

Werkgroep Communie Thuis.

José Hoveling, Marianne Oosterveld, Engelien Nijhof, Els Huizinga, Gerrie Korten, Mieke van de Berg en Tiny Hannink. 

cross