passion1 jackerk                       

De gehele Goede Week heeft de St. Jacobuskerk het lijdensverhaal van Christus mogen uitdragen. Omdat “the Passion” dit jaar in Enschede plaatsvond was de Jacobuskerk de gehele week vanaf 2 uur ’s middags geopend voor bezoekers. Met als thema muziek, rust en bezinning.

Protestant, Syrisch-Orthodox, Katholiek….

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, ieder met zijn eigen kerkelijke achtergrond, zijn de vele bezoekers geraakt door het lijdensverhaal. Duizenden mensen uit alle windstreken hebben in deze bijzondere Goede Week de Jacobuskerk bezocht, een kaarsje aangestoken en een intentie achtergelaten. Of zomaar even een moment van rust gezocht, ontroerd geraakt, verstild…

Heel veel bezoekers hebben hun intentie op briefjes achtergelaten .Diverse koren en ensembles gaven elk op hun eigen manier uiting aan het Passieverhaal. Bezoekers luisterden vol aandacht.

Een pad van lichtjes…

passion jackerk

Buiten op de Oude Markt werden waxinelichtjes uitgereikt, die de mensen binnen in de Jacobuskerk konden aansteken. Een rood pad van vlammetjes ontstond en voerde velen naar binnen. De kerk was op een dusdanige manier verlicht en aangekleed dat de bezoekers letterlijk door het licht werden geraakt .

Het idee om in de Passieweek in de Jacobuskerk mensen van allerlei gezindten opnieuw samen brengen, is meer dan waargemaakt .

Voor ons de taak om voor de toekomst dit verder uit te bouwen om gezamenlijk kerk te kunnen zijn.

Joop van der Woning